Revista Ligii Profesioniste de Fotbal a stabilit echipa etapei a 26-a, formată din jucătorii care au ieșit în evidență în această rundă. Printre cei 11 fotbalişti ai etapei se numără şi jucătorii echipei Pandurii Mihai Răduţ şi Marko Momcilovic.
PORTAR
Giedrius Arlauskis (Steaua / 27 ani / 21 jocuri) – A închis bine poarta la Giurgiu, acolo de unde Steaua s-a întors cu un punct.
APĂRĂTORI
Marko Momcilovic (Pandurii / 27 ani / 26 jocuri) – Singurul integralist din Liga 1 a avut iarăşi o evoluţie apreciată de microbşti. În plus, la Galaţi a şi marcat, reuşita sa fiind a patra în stagiunea curentă.
Fernando Varela (Steaua / 27 ani / 22 jocuri) – După ce în etapa 25-a a devenit primul străin din istoria Stelei care a purtat banderola la startul partidei, de această dată a fost decisiv în unele momente, în urma cărora bucureştenii ar fi putut părăsi terenul învinşi.
Valerică Găman (Astra / 26 ani / 11 jocuri) – A făcut un meci sigur în apărare şi a arătat, din nou, cât de mult a lipsit Astrei în acest sezon în care o accidentare l-a ţinut o perioadă lungă în afara dreptunghiului verde.
Cristi Manea (Viitorul / 17 ani / 22 jocuri) – A marcat primul său gol în Liga 1 şi a devenit cel mai tânăr marcator din ediţia curentă (după data naşterii).
MIJLOCAȘI
Ştefan Grigorie (Concordia, 33 ani / 8 meciuri pentru Concordia) – Transferat în iarnă de la FC Braşov, mijlocaşul ofensiv al Concordiei a marcat împotriva Iaşiului golul al doilea, care la final a făcut diferenţa pe tabelă. Pentru fostul campion cu Dinamo din ediția 2003-2004 a fost cea de a 58-a reuşită în cele 17 sezoane petrecute în Liga 1.
Mihai Bordeianu (FC Botoşani / 23 ani / 8 jocuri) – După ce în runda a 25-a a ratat un penalty, a profitat de noua şansă oferită de Leo Grozavu, astfel că, în faţa Braşovului, a avut o prestaţie onorabilă. În plus, a pasat decisiv la golul marcat de Hadnagy.
Bogdan Gavrilă (Dinamo / 23 ani / 19 jocuri) – A intrat în minutul 9 în locul lui Cosmin Matei şi a fost unul dintre cei mai activi dinamovişti în derby, acesta reuşind să şi marcheze golul care a dus la desprinderea pe tabelă.
Mihai Răduţ (Pandurii / 25 ani / 18 jocuri) – Şi-a regăsit la Târgu Jiu forma din trecut, care l-a propulsat la echipa națională. În meciul din runda a 26-a i-a oferit pasa de gol (a patra în sezonul 2014-2015) lui Momcilovic.
ATACANȚI
Ianis Zicu (ASA, 31 ani, 22 jocuri) – A marcat în poarta lui Bălgrădean printr-o execuţie spectaculoasă (foto). Reuşita sa a fost a patra în 2015, o mare contribuţie asupra evoluţiilor sale având Liviu Ciobotariu, cel care i-a redat încrederea în propriile forţe.
Vlad Morar (U Cluj, 22 ani / 6 jocuri) – A intrat în minutul 60 şi imediat şi-a făcut simţită prezenţa în teren. Cu patru minute înainte de final a adus victoria „șepcilor roşii” în cel mai vechi derby local din România, o victorie care ar putea fi decisivă în finalul sezonului. Pentru tânărul atacant clujean, golul reuşit în poarta CFR-ului a fost primul din contul său în ultimii doi ani pe prima scenă, perioadă în care a suferit o serie de accidentări.
www.lpf.ro
Printre cei mai buni 11 fotbalişti ai etapei a 26-a a Ligii I în viziunea redactorilor ProSport se numără şi doi jucători ai echipei Pandurii. Echipa a fost aleasă în funcţie de evoluţia fiecăruia dintre jucători şi a impactului pe care l-a avut fiecare asupra meciului la care a luat parte.
Echipa etapei a 26-a:
Stăncioiu (ASA Târgu Mureş) – Manea (Viitorul), Varela (Steaua), Bunoza (Dinamo), Momcilovic (Pandurii) – Răduţ (Pandurii), Florescu (Astra), Gavrilă (Dinamo), Zicu (ASA Târgu Mureş) – Morar (Universitatea Cluj), Hadnagy (FC Botoşani)
Stăncioiu (ASA Târgu Mureş) – A fost învins în finalul meciului de Herghelegiu, dar nu avea prea multe şanse de a para un şut care a venit de foarte aproape. Ca de obicei în ultimele etape a dat siguranţă apărării, a intervenit când a fost cazul şi s-a făcut remarcat în minutul 54, când a avut un reflex extraordinar la un şut trimis de Târnăcop de la mare distanţă.
Manea (Viitorul) – Cel mai tânăr marcator al echipei lui Gică Hagi pe prima scenă a fotbalului românesc s-a descurcat de minute în meciul de la Ploieşti. A jucat în nota obişnuită pe faza de apărare, unde nu a avut prea mult de lucru, totuşi. A dat dovadă de inteligenţă tactică ieşită din comun pentru vârsta sa la faza în care a marcat golul de 2-0, urmărind foarte bine o acţiune construită de Bonilla şi sesizând spaţiul liber din defensiva ploieşteană.
Varela (Steaua) – La Giurgiu, contra Astrei, defensiva Stelei a avut mult de suferit, în unele momente din cauza greşelilor personale. Nu a fost cazul lui Varela, care a făcut un meci bun. S-a ridicat peste nivelul lui Tamaş, colegul din centrul apărării, şi a fost providenţial la cea mai mare ocazie a gazdelor, când a avut inspiraţia de a se retrage la timp şi a respinge de pe linia porţii şutul lui Florescu.
Bunoza (Dinamo) – În meciul cu Rapid, bosniacul a fost unul dintre punctele de echilibru ale echipei antrenate de Flavius Stoican. I-a avut în faţă atât pe ineficientul Benson, cât şi pe Daniel Niculae, unul dintre atacanţii din Liga 1 care câştigă multe dueluri aeriene. Bunoza a tranşat lupta cu atacantul Rapidului, a încasat un cartonaş galben în prelungirile meciului, după un conflict cu Săpunaru, dar, trăgând linie, a jucat peste media colegilor săi şi merită un loc în echipa etapei.
Momcilovic (Pandurii) – La Galaţi, fundaşul stânga al Pandurilor, integralist în acest sezon pentru echipa lui Edward Iordănescu, a repetat performanţa foarte bună de acum două etape de pe terenul Petrolului. Echipa sa a terminat fără gol primit şi, mai mult, el a fost autorul primei reuşite, când a urmărit o centrare perfectă a lui Răduţ şi a reluat excelent cu capul, din mijlocul careului.
Răduţ (Pandurii) – Mijlocaşul gorjenilor a continuat contra Oţelului forma bună prin care trece în ultima perioadă. E unul dintre cei mai activi oameni ai echipei în jumătatea adversă, stă la baza multor faze periculoase, iar împotriva ultimei clasate a oferit o nouă pasă decisivă, în minutul 28, când a aşsezat mingea pe capul lui Momcilovic.
Florescu (Astra) – Jocul bun al Astrei la mijlocul terenului în meciul cu Steaua i se datorează în mare parte fostului component al naţionalei. Folosit în spatele lui Fatai, Florescu a avut foarte multe momente în care a devenit omul în plus în linia mediană, a creat superioritate alături de Seto şi Yahaya şi a avut cea mai mare ocazie a echipei sale, după o fază pe care a urmărit-o excelent, dar Varela i-a refuzat golul.
Gavrilă (Dinamo) – În derby-ul cu Rapid, Bogdan Gavrilă nu s-a numărat printre oamenii pe care Flavius Stoican s-a bazat din prima secundă. A profitat de accidentarea lui Cosmin Matei şi a intrat pe teren încă din minutul 10. A ieşit în evidenţă decisiv la capătul unei ore de joc, când a profitat de greşeala lui Bornescu şi l-a învins pe goalkeeper-ul rapidist cu o execuţie frumoasă, la colţul scurt, care a oferit linişte echipei în ultima parte a meciului.
Zicu (ASA Târgu Mureş) – Fostul dinamovist a dat o nouă măsură a talentului incontestabil pe care-l are în meciul cu CS U Craiova. A făcut-o înaintea pauzei, cum nu se poate mai bine, cu un şut de la 35 de metri, cu stângul, care l-a lăsat fără replică pe Bălgrădean şi a înscris, probabil, cel mai important gol al meciului, cel care i-a oferit lui Liviu Ciobotariu un avantaj considerabil pentru ultimele 45 de minute.
Morar (U Cluj) – Derby-ul Clujului a oferit un nou meci modest, la fel cum au fost şi cele două din dubla manşă a semifinalelor Cupei României, dar execuţia lui Morar a salvat o partidă anostă, cu un ritm slab. Intrat pe teren la pauză, în locul lui Paulinho, Morar a decis soarta celor trei puncte cu trei minute înainte de final, când a luat pe cont propriu o acţiune pe care a finalizat-o cu un şut superb la colţul lung.
Hadnagy (FC Botoşani) – Moldovenii au obţinut o victorie importantă pe terenul lui FC Braşov. După un meci echilibrat, în care ambele formaţii au avut şanse bune de a deschide scorul, fostul atacant de sub Tâmpa a lovit târziu, când tabela arăta deja minutul 81, cu o lovitură de cap frumoasă şi excelent plasată, care l-a învins pe Mutu şi a adus echipei antrenate de Leo Grozavu trei puncte utile.
www.prosport.ro